Helpful guidelines

Wat is een AquaDimmer Grohe?

Wat is een AquaDimmer Grohe?

Via GROHE AquaDimmer Eco wissel je eenvoudig tussen je hoofd- en handdouche en GROHE SafeStop zorgt ervoor dat de temperatuur nooit warmer wordt dan je hebt ingesteld. Via de GROHE EcoButton ga je milieubewust om met je waterverbruik, want je kunt namelijk tot wel 50% water besparen. Duurzaam, veilig en comfortabel!

Kan een thermostaatkraan kapot?

De meeste mensen draaien verkeerd aan de knop en daardoor draaien ze die klep stuk.In het begin lijkt het alsof de kraan stroever draait,dus geef je meer kracht om de knop alsnog te draaien. Hierdoor draai je dus de klep alleen meer kapot. Gevolg is dan dat er geen warm water meer door de thermostaat kraan kan komen.

Hoe werkt een Douchethermostaat?

Werking thermostatische douchekraan Die regelt één van de twee toevoeren (meestal de koude) automatisch, afhankelijk van de stand van de andere toevoer (de warme) die met de hand wordt ingesteld. Dat gebeurt op zo’n manier dat de temperatuur van het water de ingestelde waarde houdt.

Hoe binnenwerk thermostaatkraan ontkalken?

De kardoes bevindt zich in het kraanhuis. Trek hem daaruit en dompel hem tot de roestvrijstalen ring tien minuten onder in een glas met Grohclean (u kunt ook azijn of snelontkalker nemen, dan is de tijdsduur niet belangrijk). Spoel na het ontkalken de kardoes af met water. Haal nu de rubberen ringen en zeefjes los.

Hoe kan je een thermostaatkraan ontkalken?

Gebruik een mild reinigingsmiddel op citroenzuurbasis om je douche kraan, of thermostaatkraan te ontkalken. Het concentraat niet rechtstreeks op de mengkraan sproeien, maar op een doekje. Hiermee kun je het schoonmaakmiddel beter verdelen.

Hoe vervang je een thermostaatkraan?

Hoe plaats ik een thermostaatkraan?

 1. Sluit de hoofdkraan af. Sluit voor je begint de hoofdkraan van de waterleiding af.
 2. Demonteer de oude kraan.
 3. Monteer de S-koppeling (120 mm)
 4. Monteer de thermostaatkraan.
 5. Zet de hoofdkraan weer open.
 6. Kit de muuropening dicht.
 7. Plaats de fiberringen.
 8. stap 8.

Hoe lang gaat een thermostaatkraan mee?

Eigenaren van drinkwaterinstallaties in bijv. ziekenhuizen, zorginstellingen en hotels zijn wettelijk (NEN 1006) verantwoordelijk voor het onderhoud van hun drinkwaterinstallatie. Dit houdt o.a. in dat zij de keerkleppen in thermostaatkranen iedere 10 jaar moeten vervangen.

Hoe repareer ik een mengkraan?

Hoe repareer ik mijn lekkende kraan?

 1. De watertoevoer afsluiten. Waarschuw je eventuele huisgenoten even voor je de watertoevoer zomaar afsluit.
 2. Draai de kraanknop los.
 3. Controleer het kraanleertje in het kraanhuis.
 4. Verwijder het kraanleertje.
 5. Verwijder de kalkaanslag.
 6. Breng een nieuwe pakking aan.
 7. Draai de hoofdkraan weer open.

Kan je een thermostaatkraan omdraaien?

Als je de beide aansluitingen verwisselt dan zal bij koud water juist extra koud water worden toegevoerd, bij te warm water zal er extra warm water worden toegevoerd: de temperatuurregeling van de thermostaatkraan werkt dus NIET.

Hoe haal je een thermostaatkraan uit elkaar?

Instructies

 1. Sluit de watertoevoer af bij de watermeter voordat je het thermo-element vervangt.
 2. Verwijder het afdekkapje van de temperatuurgreep.
 3. Draai de schroef los met een platte schroevendraaier.
 4. Trek de temperatuurgreep eraf, het thermo-element en de bevestigingsring zijn nu zichtbaar.

Hoe repareer ik een lekkende keramische kraan?

Heb je een moderne kraan met een keramische schijf dan moet je het hele handvat vervangen omdat de keramische schijf in het handvat zelf zit. Maak de kraan nog gebruik van kraanleertjes dan hoef je waarschijnlijk alleen de rubberen o-ringetjes te vervangen.